martes, 16 de mayo de 2017

Ensenyament suprimeix la preinscripció de setembre a l'FP


Els estudiants que optin a un CFGS podran presentar el certificat amb la qualificació de Batxillerat o d'FP de grau mitjà fins al 26 de juny

A CFGM hi ha una segona fase d'admissió al setembre només per als preinscrits al maig que no hagin tingut plaça o no s'hi hagin matriculat


UNPORTAL. BARCELONA
Els alumnes que vulguin accedir a un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) o a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) el curs que ve disposen enguany d’un únic període de preinscripció per formalitzar la seva sol·licitud, que comença avui per als CFGM i acaba el 24 de maig, i que s’inicia el 25 de maig per als CFGS i finalitza el 31 d’aquest mes. És a dir, no hi haurà una segona oportunitat per inscriure's. Fins ara existia un segon període de preinscripció i matrícula a principis de setembre, que l'any passat, per exemple, va ser entre el 8 i el 12.

Així ho recull la resolució que regula la preinscripció als ensenyaments postobligatoris publicada pel Departament d’Ensenyament el 10 d’abril. D’acord amb aquesta nova normativa, a CFGM s’obrirà una segona fase d’admissió al setembre (el 6 i 7 d'aquest mes), però únicament per als estudiants que en el procés ordinari no hagin obtingut plaça tot i complir els requisits o per a aquells que, tot i haver obtingut plaça, no s’hagin pogut matricular perquè estiguin pendents de la qualificació de setembre de l’ESO.

A CFGS no hi haurà cap repesca al setembre, però els alumnes que optin a una plaça disposaran d’un període molt més ampli que l’ordinari de preinscripció per presentar el certificat amb la qualificació de Batxillerat o del cicle de grau mitjà (si s’han finalitzat els estudis al mes de juny). Tindran temps de fer-ho fins al 26 de juny, coincidint amb el tancament del període de reclamacions.

MÉS OPCIONS PER ALS ESTUDIANTS DE BATXILLERAT QUE RECUPERIN AL JUNY
L’ampliació del termini per presentar les notes de Batxillerat o del cicle mitjà cursat per als que vulguin accedir a un CFGS possibilitarà que aquells estudiants que aprovin el curs a la recuperació de juny competeixin en l’accés a una plaça en les mateixes condicions que els que ho hagin fet durant el període ordinari, i que no s’hagin d’esperar al setembre.

D’altra banda, els titulats en un CFGM que optin directament a cursar un cicle superior sense havet fet el Curs d’Accés ni la prova d’accés a CFGS, també podran saber ja a finals de juny si han quedat vacants després que s’hagin assignat el 60% de les places disponibles als estudiants procedents de Batxillerat, el 20% als estudiants procedents del Curs d’Accés, i l’altre 20% als que vénen de la Prova d’Accés.

En l’accés directe de cicle mitjà a cicle superior, tenen prioritat els titulats que procedeixin d’un família professional afí.